Salı, Ağustos 11, 2009

Conceptual Appoach Vol. 001

Yeni bir işe başladınız, yeni bir mekan açtınız, yeni bir yere gittiniz... Konsept önemli bir şey diyerek konuya dan diye girmek istiyorum. Konsept candır, tarzını belli etme yoludur. Her ne kadar fikirlerimin çalınmasından korksam da toplumdan bunları esirgemiycem. Varsın ben olmasın başkası yapsın, ekmeğini başkası yesin, maksat toplum gelişsin, ilerlesin.
Merkezi sistem. Ne güzel bir şeydir merkezi sistem, acayip hastasıyım. Herşey merkezi sistem olmalı. Mesela kalorifer. Kat kaloriferi olsa evinizde cayır cayır yakarsınız di mi. Ev de sıcacık olur. Ohh, miss... Ama işin aslı öyle değil işte, bi komşunuz soba gibi kullanır kaloriferi, sadece oturduğu odayı açar, bina genel olarak insan gibi ısınmadığından sizin de hem yakıt tüketiminiz artar, hem de evinizin ısınma süresi. Nerden kalorifere bağladıysak, konumuz merkezi sistem kalorifer değil. Konu merkezi sistem bira servis eden bar. Nasıl mı? Şimdi şöyle anlatalım: Barımızda masalar sabit, her masaya ulaşan bir tesisat var, ayrıca her masanın yanında mavi, bildiğimiz pis izsu sayaçlarından. Bir de musluk ve vana tabi ki :) Gidiyoruz mekana oturuyoruz. Bardaklarımızı alıyoruz, dayıyoruz musluğa, serin serin buz gibi biramız aktıkça sayaç da takır takır işliyo. Garson gel, garson git derdi yok. Çıkarken de hesabı metreküp cinsinden (oha!) ödüyoruz. Bence muhteşem bir konsept ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder